Laetare 2020

2022.03.30. 09:56

Az alábbi remek videós áhítatot Sőreg Norbert lelkész készítette. Norbert a Cegléd melletti Jászkarajenő-Kőröstetétlen-Törtel lelkészeként évekig munkatársunk volt, sőt, barátunk is. A vírus idején, 2020-ban böjt 4. vasárnapjára (melynek latin neve: Laetare-vasárnap, "örüljetek"-vasárnap) készített alkotásból megtudhatjuk a "parókia" szó értelmét, tanulhatunk a büszkeségről, a palástról, a Krisztushoz tartozásról, a nagy parancsolatról, Adyról, a hálás szívről.
A videó értéke, hogy személyes, hogy annak idején reagált a covidra (hiszen az akkori üres templomok is ihlették az áhítatot), de a legfőbb értéke az, hogy videó, képi elbeszélés. Nem felvett prédikáció - amely élő szóban működik csak rendesen -, hanem videó, kép, zene együttese. A covid megtanított néhányunkat arra, hogy a videózás nem pusztán élőben működő dolgok reprodukciója avagy streamelése, hanem önálló művészeti ág. Illetve, ezt mindenki tudta, de hogy ez mostantól lelkészi feladat is lehet, az új lehetőségeket és új terheket jelent.
Köszönöm a felvételt, én az idén ezzel is készülök Húsvétra.

A bejegyzés trackback címe:

https://orsvezer.blog.hu/api/trackback/id/tr3517792961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása