Ne drukkolj az egyháznak!

2019.11.27. 10:02

Mert a drukkernek véleménye van, amit nem rejt véka alá. Mert a drukker megmondja, hogyan is kellene legyenek a dolgok: - az egyház nem elég modern - az egyház túl karizmatikus - az egyház nem támogatja eléggé a kormányt - az egyház nem harcol eléggé a kormány ellen. És így tovább. 

Hé, drukkerek! Miért nem léptek be? Miért nem jöttök el vasárnap? Miért nem kényszerítitek a lelkészeiteket jobb teljesítményre? Miért nem segítitek az istentisztelet zenével, felolvasással, szó szerinti rész-vétellel?

Ja, és majd elfelejtettem. Miért nem a hittel törődtök? Az erős hit az erőtlen egyházat is elbírja. Az erős hit az erőtlen egyházat is megerősíti. 

Az állandó nyavalygás és kéretlen tanácsadás mögött hitetlenségetek húzódik. Jézus meghalt, és harmadnapra feltámadott. Míg ezt nem látod, és ennek tényét nem akarod élni, minek piszkálsz minket? Ha akkora velőtrázó ötleteid vannak, miért nem tanítasz, miért nem vállalsz lelkészséget? 

Ne drukkolj az egyháznak. Higgy!

A bejegyzés trackback címe:

https://orsvezer.blog.hu/api/trackback/id/tr3014795754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása