Mária rajza

2018.03.25. 19:10

Tegnap Máriával és a többi gyerekkel együtt néztük át Debreczeni László rajzait, melyeket e neves építész-művészettörténész Makkai Sándor erdélyi püspök kérésére Erdély református templomairól készített 1928-44 között (ld. lejjebb). A Kós Károlyéihoz hasonló rajzok stílusát elemeztük, és megpróbáltunk rájönni néhány mesterségbeli fogásra. A legfontosabb rajzos tanulságunk az volt, hogy apró, kicsi vonalkák segítségével hoz létre az alkotó olyan felületeket, melyek élettel telnek meg. Aztán azt is láttuk, hogy erős kontúrokat használ, azzal is hatást ér el.

Mária ma elkérte tőlem Debreczeni László albumát, és visszatért ezzel a művével. Letette maga elé a könyvet, és megpróbálta lemásolni, amit lát. Máriával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy még csak 6,5 éves. Szerintem nagyon ügyesen megfigyelte a rajzot, különösen a templom körvonalait és a két tető valóban szembeötlő tömbjét is érzékelte és reprodukálta. Azt mondta, a rajza még nincs kész, de nem hiszem, hogy be fogja fejezni valamikor. Mária rajza nekem tetszik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://orsvezer.blog.hu/api/trackback/id/tr5113779164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása