Cegléd, akárhogyan is nézem

2016.05.12. 19:23

Először is ott a vasútállomás. Aminek a segítségével el lehet menni innen, és itt nincs szükség másra, csak egy panellakásra. És ezért ott van körülötte a rengeteg kaptár (KAPTÁR = panellakások sora, itt tanultam). És végül ott van a TV-torony, a Nagytemplom nagy dicsőséget Istennek adni akaró és kicsit magunk dicsőséget keresni akaró méreteinek orvul történt leigázása. Egyfelől. 

Másfelől ott van a gazdaváros, ahol fordulhatsz úgy, hogy szelíd templomtornyokat láss, például a Felszegit, a miénket, vagy a Nagytemplom kupoláját, ami azt mutatja, hogy itthon vagy, és akármilyen messzi tanyáról is érkezel, itt várnak téged. Vannak utcák, ahonnan nem látszik semmi rondaság, a kerítésfalak és erődkapuk fölött, a háztetők közepénél nagyjából, ott húzódik Cegléd közössége. Másfelől. 

A leglényegesebb, hogy Cegléden emberek élnek, akiknek el kell számolniuk az életükkel - és irgalomra kell találjunk az elszámolásnál. Egyedül, egyfelől-másfelől ez nem fog menni. Közösségre kell találni, akárhonnan is nézzük magunkat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://orsvezer.blog.hu/api/trackback/id/tr808712092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila Halasi 2018.12.19. 11:13:24

Nagyon szépen leírt szavak.
süti beállítások módosítása